Praktikant i Bangkok

Praktiken är hos Imagine Thailand

I Bangkok samarbetar Pingst och IBRA med en Kanadensisk organisation som heter Imagine Thailand.

Imagine Thailand finns på fyra olika platser i Thailand. De arbetar med det ledande universitetet, progressiva företag och människor som är i riskzonen i fattiga och marginaliserade samhällen. De handlar om att göra strategiska investeringar som stärker människor med de verktyg som behövs för att åstadkomma en fördelaktig omvandling i lokala samhällen, marknaden och världen.

Imagine Thailand i Bangkok är ett team på två anställda, en missionär från Kanada och en Thailändare som tidigare var student på Chulalongkorns Universitet. De jobbar tillsammans med studentmission, främst på Chulalongkorns Universitet.
De utgår ifrån ett café som heter “The Entrance Coffeehouse & Studio”. Cafét ligger på universitetsområdet med gångavstånd till de olika universitetsbyggnaderna. Här hålls olika aktiviteter på kvällarna såsom English Corner, Open mic och Game Night.

 

 • English corner är menat som en plats för de som vill vara del av en gemenskap men också lära sig att prata Engelska.
 • Open Mic anordnas en gång i månaden. Där finns chansen att visa sina talanger och även vara i gemenskap med människor med samma musikintresse.
 • Game Night är en plats för gemenskap och för alla sorters spel, men brädspel är en favorit. Spelkvällarna anordnas varannan fredag på Entrance café och är en bra plats att bjuda in nytt folk till då det är en lätt och underhållande miljö.
 • På universitetet finns det en förening som heter Chula Christian Club, vilket i princip är en officiell kristen skolgrupp. De samlas en gång i veckan för att bl.a. ha bibelstudium och be tillsammans.

Alla dessa aktiviteter är jättebra för unga att hitta gemenskap hos varandra men också en chans för oss att knyta kontakt till de unga och bygga relationer för att sedan kunna följa dem, introducera dem till andra aktiviteter eller finnas till hjälp i andra frågor. Det är just detta som är din uppgift här som praktikant, att finnas till hjälp och bygga relationer till studenterna. Utifrån dina gåvor och intressen så finns det möjlighet att välja vad du som praktikant vill ta del av för aktiviteter.

Utöver skolmission finns det dessutom många andra aktiviteter eller resor, arrangerade av andra organisationer eller kyrkor, som man kan få hänga med på. Du kanske får tillfälle att resa till ett minoritetsfolk som lever uppe i bergen i norra Thailand. Eller kanske får du hänga med organisationer som går ut på så kallade
“Red Light Districts”. Där pratar och ber man för kvinnor och Ladyboys som är prostituerade. Om du åker hit på studentvisum kommer du även att få lära dig prata Thai vilket kan komma till användning när du möter människor som inte kan Engelska, vilket det finns många av.

  Vad kan du vänta dig i övrigt?

  Alla är väldigt vänliga.
  Under regnperioden får man vänta sig en del fördröjningar i schemat då man måste rätta sig efter regnet. Vet att vintern bara är ett par veckor, så ta vara på brisen. Efter det blir det bara varmare och varmare.
  Luftkvalitén kan vara väldigt dålig till och från så räkna med att behöva använda en mask med pm 2.5 filter.
  Du kommer att vilja duscha flera gånger per dag för att du blir så svettig. Oroa dig inte, så är det för alla.
  Du kommer att kunna leva på 7-eleven om du skulle vilja, dom har allt. Som tur är finns det gaturestauranger, caféer och finare restauranger överallt i Bangkok så du kommer inte behöva leta efter mat. Däremot rekommenderar jag att hänga med dina Thai-vänner ut och äta, då blir det oftast gott och billigt.
  Passa på att köpa lite frukt i de små stånden som finns lite här och var.
  Du kommer behöva vänja dig vid att höra tupparna gala tidigt på morgonen, katternas slagsmål på nätterna och Moskéns böneutrop 5 gånger per dag om du bor nära en.
  Förvänta dig att äta en massa mat.

  Vill du göra skillnad för de minst nådda?

  Ansökan är öppen från 1 januari 2020 till 16 april och behandlas löpande. Komplett ansökan inklusive rekommendation skall vara inlämnad senast 16 april 2020.  Därefter kommer ansökningar att behandlas om det fortfarande finns platser fram till 25 juni.